הליך גישור הינו הליך שנועד לפתור מחלוקות וסכסוכים בין שני צדדים או יותר. 

בית הדין לעבודה – מהו בעצם?
בית הדין לעבודה הוא המקום השיפוטי לפתרון סכסוכים בין עובד ומעביד.
עיקר המחלוקות הנוגעות לתחום דיני העבודה עוסקות בתחומים הבאים: פיצויי פיטורין, דמי מחלה, דמי הבראה, חופשה שנתית, פיטורין, הרעת תנאים, ביטוח לאומי ועוד.

הליך הגישור בבית הדין לעבודה – מהו?
תיקים רבים בבית הדין לעבודה מופנים להליך של גישור. הרעיון הוא, מעבר לחיסכון בזמן שיפוטי, כי הצדדים יגיעו ביניהם לעמק השווה. החוק מאוד ברור בדבר הזכויות אותן חב המעביד לעובדו והפוך, אך עם זאת בכל הליך של סכסוך בין עובד ומעבידו מתערבבות אמוציות ותחושות שונות של פגיעה, השפלת הפיטורין, אי עמידה בתנאי החוזה על ידי העובד, עובד שמזלזל וכו'. הליך גישור מאפשר לצדדים לדבר על הכל, מעבר לנקודה הספיציפית בגינה באו (למשל תשלום דמי הבראה) ולנסות להבין מה היה ואיך ניתן להגיע בצורה טובה להסכמות ולסיום הסכסוך.
כאשר התמונה הכללית מתבהרת והעובד והמעביד מבינים את הסיבות להתנהגותו של הצד האחר כמו גם את הצרכים והאינטרסים כאמרו, אפשרויות הפתרון גדלות והצדדים מגיעים על סיפוקם.

הליך הגישור בבית הדין לעבודה – היתרונות

• חיסכון בכסף רב – אנשים רבים שנקלעים למחלוקות מול מעסיקיהם, לא ממש יכולים להוציא סכומים גדולים של כסף להוצאות משפטיות ועורכי דין שיטפלו בתיקם. בתהליך גישור החיסכון בכסף משמעותי, שכן ההוצאות פחותות בהרבה. 
• חיסכון בזמן יקר – משפט שלא כמו גישור יכול להימשך זמן רב ובמקרים מסוימים גם כמה שנים! אנשים שלא רוצים/מעוניינים לבזבז את זמנם היקר על משפטים, דיונים וריצות, רצוי שיבחרו באופציית הגישור. 
• הגעה לעמק השווה – הצדדים מרגישים שקולם נשמע ושיש להם חלק פעיל בהגעה לפתרון הרצוי מבחינתם.

הליך הגישור בבית הדין לעבודה – סיכום

הליך גישור בבית הדין לעבודה הינו הליך מאוד נפוץ ומתבקש בשל כמות המקרים והמחלוקות שקיימות בנושאי דיני עבודה ובשל יתרונותיו הרבים.
אם נקלעתם למחלוקת עם המעסיק או שבית הדין הפנה אתכם להליך של גישור, נצלו חלון הזדמנויות זה.